Regionale Up2Dates

Regionale Up2Dates

Waar en wanneer

Alles wat je moet weten over HR en sociale wetgeving, met een lekkere lunch erbovenop. Dat hebben we voor jou voorbereid. Je komt toch ook?

Inhoud

Een goed gevuld pensioenspaarpotje: wat zijn de mogelijkheden?

Fiscaalvriendelijk een degelijk aanvullend pensioen opbouwen begint voor vele zelfstandigen met een VAPZ. Pensioenopbouw hoeft echter niet te stoppen met het maximaal benutten van de VAPZ spaarformule.
Ook het IPT (Individuele Pensioentoezegging) en het POZ (Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen) zijn mogelijkheden om het pensioenspaarpotje fiscaal voordelig te vullen.

Tijdens deze uiteenzetting verdiepen we ons onder andere in de mogelijkheden die een backservice biedt.

Hoe adviseer je bedrijfsleiders correct en proactief?

Je klanten correct en proactief begeleiden? Dat kan via onze integrale dienstverlening voor bedrijfsleiders. We lichten deze dienstverlening toe, net als de verschillende tools voor boekhouders. Daarnaast geven we je meer uitleg over de verschillende processen en stellen we het ‘Team Bedrijfsleiders’ van Acerta voor.

Wat met ziekte, artikel 37 en geboorte- en vaderschapsverlof?

Met de nodige aandacht voor recente wetswijzigingen halen we de volgende drie onderwerpen aan:

  • Een zelfstandige wordt ziek. Wat zijn de opties?
  • Een klare kijk op de gelijkstelling met een bijberoep (artikel 37) + nieuwigheden.
  • Je rechten bij de geboorte van een kind.

We gaan telkens dieper in op de voorwaarden, de procedures, de voor- en nadelen en de gevolgen.

Update over sociaal passief, BV-vrijstelling voor ploegenarbeid op werven, auteursrechten en micro-ondernemingen

Tijdens deze Up2Dates gaan we dieper in op sociaal passief, BV-vrijstelling voor ploegenarbeid op werven, auteursrechten en micro-ondernemingen en onze dienstverlening daaromtrent.

  • Fiscale vrijstelling voor sociaal passief: Waarover gaat het? Wat houdt deze maatregel in? Welke administratieve verplichtingen zijn er? Wat kan Acerta hiervoor doen en welke informatie verwachten we dan van jou?
  • BV-vrijstelling voor ploegenarbeid op werven: Wat zijn de voorwaarden? Hoe wordt het voordeel berekend? Wat kan Acerta hiervoor doen en welke informatie verwachten we dan van jou?
  • Overdracht van auteursrechten en de arbeidsovereenkomst: Waarover gaat het? Welke fiscale behandeling? Wat zijn de administratieve verplichtingen? En wat kan Acerta hiervoor doen?
  • Micro-ondernemingen en de BV-vrijstelling voor startende ondernemingen: Waarover gaat het? Wat zijn de voorwaarden en de modaliteiten voor de BV-vrijstelling? Wat kan Acerta hiervoor doen en welke informatie verwachten we dan van jou?

 

Programma

  • Ontvangst met ontbijt / broodjeslunch (30 min.)
  • Infosessie (90 min.)

Prijs

Totale kostprijs

Exclusief en gratis